Partnereink, támogatóink, az átalakuló Wekerle barátai 

 

Partnerszervezetek

 

amelyek hasonló, vagy rokonszenves célkitűzésekkel dolgoznak és minkat támogatnak vagy a mi támogatásunkra számíthatnak

Átalakuló Közösségek

Keretet ad a magyarországi átalakuló kezdeményezéseknek, kisközössségeknek. Összefogja, összehozza, támogatja, oktatja, bemutatja, tájékoztatja őket.

Transition Network

Transition Network is a charitable organisation whose role is to inspire, encourage, connect, support and train communities as they self-organise around the Transition model, creating initiatives that rebuild resilience and reduce CO2 emissions.  

Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért

A MÁK hétköznapi emberek csoportja, amely hisz egy élhetőbb, környezet- és közösségbarát Kecskemétben és tesz is érte…

A MÁK önkéntesek közössége, mely a globális kihívásokra válaszként helyi erőforrásokra támaszkodó megoldásokat fejleszt és követhető példákat mutat a környezettudatos életmód megvalósítására, melynek tagjai saját magukon kezdik a változást.

Anyóhajó

József Alttila lakótelepen található "anyaközpontnak" két mottója van: „Kell egy hely, ami összeköt!” és „Itt mindenki ért legalább egy dologhoz!”. Székhelyük még nincs, telephelyük viszont rengeteg, ahová különféle programokat szerveznek a lakótelepen élő anyukáknak és gyermekeiknek. 

Please reload

Védegylet

Ökopolitikai civil szervezet.  Céljuk a természeti és kulturális sokféleség megőrzése, a környezetünkért viselt felelősségtudat megerősítése, egy jobb minőségű élet feltételeinek megteremtése Magyarország minden lakója számára.- A Védegylet az első számú támogatója a helyi átalakuló közösségeknek, aminek felvirágzására embert és pénzügyi erőforrást is biztosít.

A Védegylet szervezési hátteret biztositott az elsö lépéseinkhez, a WTE-vel partnerségben.

Habitat for Humanity Magyarország

Lakáspolitikai érdekérvényesítéssel foglalkozik. Lakhatási szegénységet feltáró kutatásokkal,szakmai megoldások kidolgozásával, a szegénységben élők problémáinak bemutatásával  győzik meg a döntéshozókat - Wekerlén és máshol az energiahatékonysági programok indítását támogatja.

A Habitat szaktudást, koordinátort és eszközt biztosított az Energiahatékony Wekerle projekthez.

Energiaklub

Kutatásainkkal, képzéseinkkel és a széles körű kommunikációval a célunk, hogy mind az energiát termelők, mind a felhasználók, vagy éppen a politikai döntéshozók másként viszonyuljanak az energiához.

KÉK - Kortárs Építészeti Központ

Független és nyitott kulturális központ és szakmai műhely, amely az építészet oktatását, megismerését és fejlesztését kívánja előremozdítani a lehető legszélesebb szakmai és szakmán kívüli környezetben.

Céljuk, hogy megteremtsék a városról való közös gondolkodás és vita nyílt fórumát, és a széleskörű nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tegyük az építészet, városfejlesztés kortárs kérdéseit.

- Az Ady Mozi látvány tervezésben és kommunikációs tevékenységben segitettek

A KÉK segítette az Ady Mozi Újratöltve projekt kommunikációját a Városi Sétákkal amiket a Wekerletelepre is szerveztek. 

honlaphoz

Tudatos Vásárló Egyesület

Népszerűsíti az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlást, életmódot. Sokféle szakmai háttérrel rendelkező csapatunk (közgazdász, mérnök, marketinges, szociológus, jogász, geográfus, antropológus, agrármérnök) mindent megtesz, hogy a környezeti és társadalmi szempontok minél nagyobb szerephez jussanak az egyéni döntéshozatalban.

A Tudatos Vásárló Egyesülettel elkésztítettük Wekerle Zöld térképét . A térkép az Eperfa téren található.

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Az MME hazánk, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 8.000 tagot számláló, politikától független társadalmi szervezete.

Az MME segítette a Wekerlei Kultúrház  madárbarát kertje kialakitásában.

Please reload

 

Kós Iskola

Örökös ökoiskola a Wekerletelepen

Please reload

Rokon(szenves) mozgalmak

 

Kezdeményezések, amelyekkel kapcsolatban állunk, akik minket támogatnak és amelyeket mi támogatjuk

 

Helyi vállalkozók

 

Helyi rokonszenves vállalkozások amelyekkel kapcsolatban állunk, akik minket támogatnak és amelyeket mi támogatjuk

kicsi Vu

Kínai gyógyító konyha könnyedén, sok zöldséggel, szezonális alapanyagokkal - blog, főzőtanyfolyamok, lakásétterem wekerle szívében

Másik bolt

Hetente változzon a kínálat. Éljünk egészségesen. Lépjünk kapcsolatba a vásárolt termék gyártójával. Gondoljunk a jövőnkre. Vásároljunk tudatosan. Ne pazaroljunk. Cseréljünk. Szerezzük be a beszerezhetetlent. Döntsünk egy bolt kínálatáról. Lepődjünk meg. Legyen ez a bolt egy kicsit a mi boltunk

Házisajt

Hortig Rezső és felesége Bertók Zsuzsa, sajttermelők,

Zsámboki Biokert

A Nyított Kertek bio zöldség doboz szállítója a csütörtöki Kispiacra

Pocsai Porta

Isteni lekvárok, szörpök,

Monori Attila méztermelő

Monori Attila méztermelő,

Páty, Árpád u. 17,

Panelpék

Minőségi friss pékáru Cseperkáló József házi pékségéből

Cigle Kosár

zöldsékek

Facebook oldala

További helyi vállalkozók

Az alábbi oldalon találsz még több Wekerlén tevékenykedő vállalkozót. Amennyiben hiányzol itt nevet, akkor írjál nekünk!

Please reload

 

Egyetemi kapcsolatok

 

Oktatási intézmények amelyek tanulmányozták az Átalkuló Wekerlét 

CEU - Central European University

Az Átalakuló Wekerle résztvevő és tárgya egy az Európai Bizottság által indított többéves projektnek. Az "ARTS" projekt keretében együttműködünk az egyetemmel és a BEE environmental communication kommunikációs ügynökséggel. 

The ARTS Project in short

ARTS (Accelerating and Rescaling Transitions to Sustainability) is a three year long research project, funded by the European Commission through the FP7 programme, to understand how transition initiatives can accelerate sustainability transitions in the five European city-regions of Brighton, Budapest, Dresden, Genk, and Stockholm...

Corvinus Egyetem

Corvinus Társadalmi Vállalkozás szak: az egyetemi TRANSIT kutatás egyik kiemelt közössége vagyunk. A kutatás célja a társadalmi változást segitő rendszereket kielemezését, jó gyakorlatokat gyújtését, továbbadását.2015-16-ban a mesterszak diákok kutatási munkát végeznek Wekerletelepen

Please reload

Kispest Önkormányzata

Az önkormányzat több projektjeink támogatott, az önkotmányzattal voltak közös projektek, szabályozási és stratégiai javaslatokat adtunk át az önkormányzatnak, az önkormányzat már két önkéntesünk tüntetett ki. Az együttműködésről többet olvashatsz külön oldalon.

Please reload

Önkormányzat

 

A kispesti Önkormányzattal több éve működünk együtt különböző projektekben.